Meditation Scenery – Solo exhibition in The Hague

Verrassing angst en onzekerheid in meditatie


“Wanneer ik schilder, stap ik een wereld van verkenning en avontuur binnen. Als ik mijn werkkleding aan heb, wordt het doek of papier een ticket naar een mysterieuze reis, waar verrassingen, angst of onzekerheid op mij wachten ...... “

Dit is de eerste keer dat ik de kans krijg om mijn solotentoonstelling in Den Haag te houden, Een paar jaar geleden heb ik wat veranderingen aangebracht in mijn artistieke manier van werken en heb ik mijn onderzoek veranderd van richting om een andere weg te verkennen en de stem in mij te volgen. Deze tentoonstelling zal een gelegenheid zijn om, voor de eerste keer, de nieuwe kunstwerken te tonen die ik heb gemaakt met mijn nieuwe creatieve denkwijze en artistieke expressie. Het hoogtepunt van een expositie ligt niet in de tentoongestelde stukken. Wat er volgens mij echt toe doet, is de relatie tussen de maker en de creatie in de eigen wereld van de kunstenaar, zoals die in die werken tot uiting komt. Kunstenaars wijden zich aan het creëren van doordachte werken, die op hun beurt het leven van de maker completeren - ze zijn als het ware onafscheidelijk. Daarom zijn de tentoongestelde kunstwerken aan de muur verre van wat de kunstenaar als een afgewerkt object ziet. Dit proces, waarbij kunstenaars zich storten op een levenslange reis om de geest te cultiveren, is het meest inspirerende deel van een kunsttentoonstelling, die lijkt op een sjamaan die verzonken is in meditatie.

Alles wat er gebeurt in het proces van creëren en precenteren gaat over de kunstenaars zelf. Want zogenaamde "kunstwerken" zijn slechts producten of dragers van het proces. Als zodanig is de keuze van materialen, vormen en kleuren niet zo essentieel en kan soms worden verwaarloosd. Wij, de kunstenaars, kunnen ze allemaal op een natuurlijke manier kiezen en toepassen, en technieken toepassen die we kennen of begrijpen tijdens de creatie; maar ze zijn niet wat we proberen te bereiken.

Kunstenaars duwen zichzelf altijd van het beginpunt naar de oorsprong tijdens de verkenning van de kunstcreatie. Ervend en ondermijnend, een oneindig proces vormend. Kunstcreatie is het verteren van alle ervaringen en het zoeken naar het punt-nul van creatieve ideeën. De artistieke beelden, herhaald en geherinterpreteerd, worden ook in dit proces gegooid om diversiteit en integratie te bereiken, zodat een kans op transformatie zichtbaar wordt wanneer de conventies onttroond worden.

Als ik in een korte zin zou moeten samenvatten waar ik me op richt bij het maken van kunst en waarom het abstracter is geworden, dan zou dat zijn "terugkeren naar de context van de kunst zelf". Op deze wijze kunst maken, probeer ik alle afleidende gedachten uit de weg te ruimen. Het is mijn hoop om af te stappen van ingewikkelde expressietechnieken, zodat ik me op een makkelijkere manier kan richten op mijn kunst.< MEDITATION SCENERY >

Pulchri Studio Den Haag
Solotentoonstelling | 7 t/m 29 October 2023
Opening: Zaterdag 7 October 2023 om 16:00 uur

Curator: Wim van der Beek (Kunstrecensent) Kunstenaar: Zhongnai

Adres: Lange Voorhout 15 | 2514 EA Den Haag | 070 346 1735

Open: di-zo 12-17 uur www.pulchri.nl |

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *